Blog

Acoperiș pentru terasă

De obicei când ieși afară preferi să te bucuri de un soare frumos și de un cer senin, dar ce faci când plouă și chiar ai nevoie de aer. Te-ai întrebat vreodată? Ei bine răspunsul este un acoperiș pentru terasă. Dar ti- teamă că nu știi ce presupune asta? Atunci ești la locul potrivit acici ve gasi informații despre acoperiș pentru terasă.

Tipuri de acoperiș

Pentru început trebuie să știi că sunt mai multe tipuri de acoperiș pentru terasă: Fixe sau mobile, fiecare cu avantajele și dezavantajele lui. Să începem cu cele mobile, ele se montează într-un timp mai lung decât cele fixe dar au avantajul că pot fi retrase când e vreme frumoasă afară și vrei să te bucuri de un soare strălucitor și pot fi desfășurate când vine ploaia și poți respira aerul curat la adăpost de apă. Acoperișurile mobile pot fi de mai multe tipuri de asemenea: Manuale, ce necesită intervenția propietarului pentru a fi desfășurat sau strâns ceea ce poate dura câteva minute sau Automate, acestea se deschid sau închid prin simpla apăsare a unui comutator de asemenea poate dura câteva minute dar efortul depus este mai mic.

Acoperișurile fixe durează mai puțin până când sunt montate și rezistă mult în timp spre deosebire de cele mobile care necesită întreținere periodică. doar că spre deosebire de cel mobil are mai multe elemente de care trebuie ținut seamă:

Stâlpii de susținere

Ei pot fi de două feluri în funcție de materialul din care sunt făcuți:

  • Din lemn – oferă un aspect plăcut dar ocupă un spațiu mai mare și trebuie tratați cu lacuri și/sau substanțe protectoare
  • Din metal – ocupă un spațiu mai redus și rezistă mai mult timp spre deosebire de cei din lemn

Materialele pentru acoperirea terasei

Aici există mai multe opțiuni dintre care poți alege așa că nu poți să rămâi indecis la această etapă. Desigur că fiecare material are avantaje și dezavantaje. Hai să vedem ce opțiuni avem:

  1. Stuf, papură sau chiar coceni

Probabil că nu pare o alegere chiar bună dar în ultima vreme sunt populare pentru că păstrează răcoarea în zilele caniculare, sunt rezistente la intemperii și dacă sunt bine întreținute nu absorb multă apă

2. Lemn

Acoperișul pentru terase din lemn oferă un aspect rustic având o rezistență foarte bună împotriva vântului, având o izolare naturală a casei, fiind și eficient energetic în același timp. Dacă este dat cu lac și alte substanțe protectoare nu este afectat de schimbările bruște de temperatură.

3. Plastice sau PVC

Acoperișurile din Plastic, PVC sau fibră de acril sunt impermeabile la umezeală și alți factori externi cum ar fi mucegai sau alte microorganisme. Un dezavantaj pe care aceste tipuri de acoperiș îl au este că vara păstrează căldura poate mai  mult decât trebuie. De asemenea dacă vrei să arate bine trebuie ca acoperișul terase să aibă aceeași arhitectură cu a casei.

4. Tablă

Tabla pare cea mai bună opțiune până acum, rezistentă la vânt și ploi, ieftină și reflectă razele soarelui cu o eficiență ridicată. Un lucru deranjant este că nu are o izolare fonică atât de bună ca alte materiale. Așa că atunci când plouă răpăitul ploii poate fi enervant pentru unii spre deosebire de alții care îl consideră liniștitor.

5. Sticlă

Sticlă mată poate fi o opțiune cam scumpă pentru unii dar avantajele fac să merite banii. Aceasta oferă umbră și lumină chiar și atunci când plouă.

6. Material textil

Acestea pot fi și mobile pentru că le poți da la o parte când e senin afară și le poți pune la loc când e ploaie. Nu e cazul furtunii pentru că nu prea sunt rezistente la vânt

Acum că vezi utilitatea unui acoperiș pentru terasa ta ce ar fi dacă ne-ai contacta, cine știe? Poate avem soluția la un preț excepțional pentru tine.

Lasă un comentariu