Blog

Acoperiș din țiglă metalică

Introducere

Înainte să te apuci să construiești e bine să chibziuești! Fie că îți faci o locuință nouă, fi că îți planifici să schimbi acoperișul, sigur treci prin provocarea alegerii sistemului de învelitoare pentru montajul acoperișului tău. Astăzi există pe piață o gamă variată de tipuri de acoperișuri cum este țigla metalică, tigla ceramică sau șindrila bituminosă, care la rândul lor și acestea sunt de diferite grosimi și diferite standarde. Un acoperiș din țiglă metalică la fel ca oricare alt tip de acoperiș trebuie să fie atât bine montat dar și întreținut corespunzător în decursul anilor.
Prezentăm mai jos câteva din punctele forte ale unui acoperiș din țiglă metalică.

Durată de viață lungă. Un acoperiș din țiglă metalică, montat conform recomandărilor specialiștilor, trebuie să aibă aceeași durată de viață ca și construcția pe care a fost montat, minimum 50 – 60 de ani. Țigla metalică este rezistentă la ploaie, vânt, ninsori, mucegai, astfel un acoperiș din țiglă metalică nu va fi afectat de acestea.

Greutatee scăzută.

Țigla metalică are greutate redusă fiind concurentul favorit la titlul de cea mai bună învelitoare. Pe un acoperiș de 200 mp se va așeza o greutate de 1.000 kg în cazul țiglei metalice spre deosebire de cele 10.000 de kg în cazul țiglei clasice.

Etanșeitate.

Asigură etanșeitate perfectă și nu permite scurgeri de apă sub învelitoare datorită sistemul de prindere a modulelor de țiglă metalică prin suprapunere și prindere cu suruburi autofiletante.

Rezistență mărită la foc.

Grad ridicat de rezistență la propagarea și răspândirea focului.

Estetică.

Un acoperiș din țiglă metalică va pune în evidență frumusețea clădirii, prin o gamă variată de culori, materiale și formă, astfel încât să se potrivească oricărui tip de construcție și să se integreze cu stilul arhitectural al comunității din care face parte.

Avantaje

  •  durata de viaţă de peste 50 ani
  •      garanţie asigurată de 15 ani
  •      scăderea timpului de construcţie
  •      ideal pentru construcţii noi sau renovări
  •      gamă variată de culori şi dimensiuni
  •      îmbunătăţeşte aspectul şi funcţionalitatea construcției
  •      durabil şi rezistent pe orice tip de vreme
  •      greutate redusă de cca 5 kg/mp

Dezavantaje:

Termorezistenta scăzută:

Vara tabla poate atinge temperaturi de până la 80 C. Acest fapt va duce la scăderea confortului din mansarda și va creste cheltuielile cu răcirea încăperilor cu până la 25%

Ventilare slabă

Acest fapt va creste posibilitatea de a se face condens sub tigla metalică, ceea ce va duce la diminuarea duratei de viață a întregului acoperiș (structura de lemn, termoizolatie, învelitoarea metalică).

Dupa o perioadă de timp tigla metalică se poate decolorași nu mai are proprietatile estetice initale.
Sistemele de acoperiș din țiglă metalică oferă și toate accesoriile necesare unui acoperiș modern. Pe lângă aceasta mai sunt și site-uri care oferă posibiltatea calculării prețului pentru acoperiș direct la ei pe site. Deci daca stiți cam ce suprafață are construcția pe care doriți să o acoperiți iată aici un calculator de prețuri

Pentru o montarea unui acoperiș din țiglă metalică cea mai bună opțiune suntem noi, dacă nu crezi contactează-ne și vezi, ce te costă?

Lasă un comentariu